A jó kapcsolat titka

Amikor egy ügyfélünk ajánlatot kér weboldal, webáruház vagy valamilyen egyéb felhő alapú rendszer fejlesztésével kapcsolatban, a feladat megértésén túl az is elsődleges, hogy meghatározzuk milyen funkciók lesznek azok, amelyek leírják a lépéseket és segítik a Ő munkájukat. Ez általában úgy néz ki, hogy az ügyfelünk meghatározza az általa elképzelt folyamatokat, mi pedig ezt kiegészítjük, egyszerűsítjük, innovatívabb megoldási javaslatokat kínálunk.

Sok esetben szükséges a készítendő projektet külső szolgáltatókkal összekötni, hogy a folyamat teljes legyen, ilyen lehet például egy bankkártyás fizetés, majd azt követően automatikus számlagenerálás vagy futár rendelés/címke generálás, de számos más dolgot ki lehetne emelni.

A fentiek alapján úgy gondoltuk, hogy itt az ideje egy pici kóstolót adni (a teljesség igénye nélkül) és kiemelni néhány olyan kapcsolódási lehetőséget a Raccoon Lab egyedi tartalomkezelő rendszeréből külső szoftverekhez, amelyek a legtöbb ügyfelünknek vagy jövendőbeli ügyfelünknek érdekes lehet. 

Online számlázás, készletkezelés

Számlázz.hu: online számlázó rendszer, a legtöbb könyvelő ezt preferelálja. Használata nem minden esetben elég user friendly, de a piac egyik legmeghatározóbb rendszere a témában. A kapcsolódáshoz a Számla Agent szolgáltatás szükséges, ezzel valósulhat meg az összeköttetés, hogy például sikeres bankkártyás fizetés után automatikusan számlát generálhassunk a megrendelő számára.

Billingo: egy nagyon szeretett svájci bicska számlázó rendszer, ami az elmúlt 3-4 évben jelentősen kinőtte a korábban csak online számlázó mivoltját. Azóta már készletet is kezel, pályázatokat és partnereket figyel, stbstb. :) Mi is ezt használjuk! Az API-n keresztül megvalósuló összeköttetés rengeteg lehetőséget biztosít, ezek száma pedig folyamatosan növekszik, így érdemes az Ő weboldalukon figyelemmel kísérni. 

InCash: Windows rendszerekre írt asztali készletnyilvántartó alkalmazás, dobozos termék. A kommunikáció alavetően online rendszerekbe történő termékfeltöltés/készlet/ár frissítést és megrendelés/készletfoglalás funkciókat valósít meg. 

Progen - Nagy Machinátor: az egyik legismertebb könyvelő szoftver Magyarországon, amely vállalkozások számára összetett pénzügyi és készletkezelői folyamatok menedzselését teszi lehetővé. Az összeköttetésben eddig készletfrissítést, megrendelés feldolgozást, számla generálást és könyvelői adatok feldolgozását valósítottuk meg online felületre cégvezetők számára, hogy a saját vállalkozásuk aktuális mérlegével, stb. bárhol és bármikor naprakészek lehessenek. 

Szállítás:

Boxy Fulfillment: A boxy fulfilment szolgáltatásai leveszik a csomagolás, futár és egyéb logisztikai terheket a webshop tulajdonosok válláról. A rendszerünkkel történő összekapcsolásban a folyamatos termék és készlet szinkron, megrendelés átadás, státusz ellenőrzés és ügyféltájékoztató levelek kiküldése valósult meg. Ha a webshopban rendel egy vásárló, a megrendelést átadjuk a Boxy számára, ahol az általuk használt státuszok mellé a webshopban státusz tájékoztató levelek párosíthatók, így ha a megrendelés státusza változik a Boxy rendszerében (pl.: futárnak átadva), akkor a mi webshopunk küldd egy ezzel kapcsolatos levelet a vásárlónak, benne a csomagszámmal és ellenőrző hivatkozással, hogy nyomon követhesse a csomag útját. 

Foxpost: ki ne ismerné a Foxpost csomagautomatákat? Elég korszakalkotó megoldást vezettek be Magyarországon pár év alatt. A Raccoon Lab tartalomkezelője automatikusan létrehoz a Foxpost Business ügyfél fiókban csomagautomata vagy házhozszállításos csomagot, és automatikusan címkét generál, futárt rendel. 

Packeta: kevésbé ismert megoldás mint a Foxpost, de mégis nagyon hasonló. Itt is csomagautomata és futárszolgálatos rendelést hozunk létre automatikusan a Packeta rendszerében

GLS: a webshopos megrendelésekről a GLS API-n keresztül (erre is le kell velük szerződni) hozzuk létre a csomagot, címkét generálunk és rendeljük meg a futárt. A csomagszámról természetesen van lehetőség értesítő levélben tájékoztatni a vásárlót, hogy nyomon tudja követni a csomagja útját. 

DPD: a webshopos megrendelést követően az API-n keresztül létrehozzuk a csomagszámot, címkét és rendeljük meg a futárt. Az ügyfelek számára a csomagszámot emailben elküldi a rendszer és nyomon tudják követni a futárszolgálat tevékenységét.

Fizetési megoldások

SimplePay: a legismertebb bankkártyás fizetési megoldás Magyarországon, melynek tulajdonosa az OTP Bank. A klasszikus bankkártyás fizetésen kívül azonnali átutalást is támogat, ám ez sajnos a felhasználói hibák miatt nem mindig működik igazán jól. Van csatlakozási díj, illetve tranzakciónkénti jutalék, amelyről az ügyfeleket indikatív ajánlatban tájékoztatják. Az igény leadástól az élesítésig kb 2 hét szokott eltelni. 

PayLike: sajnos még nem elég ismert hazánkban, pedig nincs csatlakozási díj, más ismertebb fizetési szolgáltatókhoz képest kedvezőbb jutalékot is kérnek. Használata egyszerű, a regisztráció gyors és szinte azonnal használható. 

CIB: ismert bankkártyás fizetési megoldás, egyedi elbírálás alapján merülnek fel költségek, megbízható, stabil rendszer.

KH: kevésbé ismert, de megbízható bankkártyás fizetési megoldás, ahol szintén egyedi elbírálás alapján merülnek fel a költségek.

KH Szép kártya: a KH által kibocsátott SZÉP kártyák egyenlegéről történő fizetést tesz lehetővé. Első sorban egészséggel kapcsolatos szolgáltatások (pl.: személyi edzők) értékesítéséhez szokták ügyfeleink igénybe venni :) 
 
OTP Szép kártya: A KH megoldásához hasonlóan, használható, SZÉP kártyás fizetéshez. 

Barion: több szolgáltató mögött eléggé háttérbe szorult, de magánszemélyek számára is szolgáltatnak pénztárcát, ahol egyenleget tarthatunk és fizethetünk is vele. A felmerülő költségek egyedi elbírálás alapján kerülnek meghatározásra, de ígéretük alapján nagyon alacsonyak a jutalékok. Pár nagyobb vállalkozás is használja a fizetési kapujukat.

PayPal: az első bankkártyás fizetési megoldás, amellyel nevet szerzett magának Elon Musk is. Nemzetközileg ismert, így ha nemzetközi webshopot indítunk, akkor jól jöhet. Alapvetően a magas tranzakciós jutalékok, illetve az ügyfélszolgálat nem igazán kielégítő működése miatt kerülik a legtöbben Magyarországon.

Hírlevél

MailJet: Nem igazán ismert hírlevélküldő szoftver hazánkban, de sok jó funkciója és kedvező ára miatt nem rossz ajánlat. Az ügyfélszolgálat nem minden esetben segítőkész és kezdő hírlevelezőknek nem ajánljuk. A Raccoon Lab tartalomkezelője képes SMTP kapun keresztüli levélküldésre és hírlevél felirtkoztatásra az API-n keresztül. 

MailChimp: egy ismert és közkedvelt hírlevélküldő szoftver, ami nagyon jó tudja támogatni az értékesítésünket például automatizmusokkal. Költségei már picit magasabbak a konkurenciánál, de valóban nagyon profi rendszert kaphatunk. Az APIn keresztül itt is SMTP kaput tudunk használni és hírlevél listákra tudjuk a felhasználókat feliratkoztatni.

MailerLite: könnyen kezelhető, kedvező árú, ingyenes verzióban is kisebb vállalkozások számára ideális megoldást nyújtó, nagyon kellemes hírlevélküldő szoftver. 

Egyéb

Facebook Post API: segítségével a weboldalon megjelenő valamilyen új tartalom (például: blogcikk, termék, stb.) automatikusan posztolásra kerülhet az összekapcsolt Facebook oldal/oldalak hírfolyamára. "Gondozásmentes" rendszerek esetében ez kiemelten fontos lehet, pl egy álláshirdető portálnál, ahol adminisztrátori felügyelet nélkül kerülnek fel új hirdetések és ezeket automatikusan posztolja a rendszer a facebook hírfolyamra, hogy minél szélesebb körbe tudja eljuttatni a hirdetést. 

SMS és Viber Gateway: címlistára SMS és Viber (ha rendelkeznek aktív Viber azonosítóval) üzenetek küldhetők ki. Az SMS esetében maximum 140 karakter / SMS, míg Viber üzenetben akár 1000 karakter és kép, hivatkozás is elhelyezhető. Ez olyan esetekben lehet kiváló, ahol az ügyfelek időpontot foglalhatnak és megerősítő/emlékeztető értesítést szeretnénk nekik küldeni. 

Amazon S3 Backup: az Amazon által nyújtott VPS megoldások közkedvelt verziója, ahol biztonsági mentéseket, fájlokat, képeket tárolhatunk. A tárolás nem csak biztonsági mentéseket jelent, hanem lehetőségünk van innen tartalmak weboldalon történő betöltésére is.

Zapier: nagyon leegyszerűsítve a Zapier egy remek eszköz amivel összekapcsolhatjuk több különböző platformunkat, online eszközünket (Google szolgáltatások, Facebook, Mailchimp, Dropbox, Asana, Zendesk, Calendly és még sokan mások) A Zapier segítségével a marketing és értékesítési eszközeinket elemezhethetjük sokkal pontosabban és több rendszer adatait összevetve, amelyekből feladatokat oszthatunk ki egy kollégának például Asana feladatként, stb. A mi tartalomkezelőnk például a megrendelések, űrlap kitöltések, CRM feladatok státuszát és egyéb meta adatokat képes átadni a Zapier számára így bevezetve ezt az értékesítési szálat is.

iLovePDF: a segítségével a Raccoon Lab rendszere által előállított táblázatokat, dokumentumokat PDF fájlokat tudunk generálni. Havonta 200 fájlt díjmentesen tudunk generálni, de ennél nagyobb számok esetében prepaid megoldással feltölthetjük egyenlegünket. Tökéletes példa erre az Atesys ajánlatkészítő megoldása, amelyet a Raccoon Lab tervezett és fejlesztett: az ügyfél a weboldalon kitölti az ajánlatkérő űrlapot, amely alapján a rendszer eldönti, hogy automatikusan képes-e ajánlatot készíteni vagy adminisztrátori beavatkozás szükséges. Az automatikus lezárás esetében a rendszer kiválasztja a megfelelő template fájlt, behelyettesíti a template-be az adatokat és végül PDF-et generál és automatikusan kiküldi emailben az ajánlatkérő számára 1 percen belül. Az adminisztrátori beavatkozás esetén egy gombnyomás még szükséges pluszban :) 

TinyPNG: weboldal formájában is elérhető, amelybe bedobva fényképeket minőségromlás nélkül “betömöríti” azokat, így jelentősen csökkentve a képek méretét. Az API segítségével a Raccoon Lab tartalomkezelője az adminisztrációs rendszerben feltöltött képeket a háttérben küldi el a TinyPNG számára és a tömörített képet tárolja el a tárhelyen, így jelentős munkát spórolva a tartalomkezelő munkatárs számára. 

Természetesen ha olyan új interface / API kapcsolat szükséges, amely még nem szerepel az eddigi fejlesztések között azt is bármikor képesek vagyunk elkészíteni, állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Raccoon Lab - Minden jog fenntartva 2014 - 2024