LurkÓperencia Online – Avagy egy Covid sikertörténet

Több mint 1 éve már, hogy a világ nagy részén, köztük Magyarországon is alaposan a feje tetejére állt minden. Hirtelen nagyon sok személyes kapcsolatot igénylő szolgáltató, például étterem, színház, mozi, fitneszterem és színész, művész hirtelen szüneteltette a tevékenységét vagy épp nem jutott munkához. Sajnos az is elmondható, hogy van aki már 1 éve alig-alig tudott levegőhöz jutni, mert folyamatosan zárva kell tartaniuk vagy nem tudnak dolgozni. 

Ilyen volt egyik legkedvesebb ügyfelünk a LurkÓperencia munkája is. 

A LurkÓperencia ötletgazdája, történeteinek mesélője Orbán – Bor Klára nem kevesebbet tűzött ki célul, mint hogy kiváló szolgáltatásait, műsorait és fejlesztő foglalkozásait eljuttassa a lehető legtöbb gyermek számára. Több intézményt is látogatott folyamatosan, hétről hétre, ahol 1-1 zenés fejlesztő foglalkozást tartott bölcsődés és óvodáskorú gyermek számára. A foglalkozások alkalmával a gyerekek mondókákat, dalokat tanultak magyar és angol nyelven is, táncolhattak, „tombolhattak” és megismerkedhettek több hangszerrel is, ki is próbálhatták azokat ki-ki kedve szerint. 

2020. március közepén bezárták a bölcsődéket és óvodákat is, így a gyerekek számára megszűnt volna ez a lehetőség. A bölcsődei, óvodai zenei foglalkozások és a rendezvényeken tartott műsorai egy csapásra megszűntek, lemondták őket. 

Klári szerencsére gyorsan vette a fordulatot, így azonnal -egyfajta támogatásként- díjmentes élő foglalkozásokat tartott a LurkÓperencia Facebook oldalán, ahol Klári, Gitár-Gizi és Nyuszifül segítségével a gyerekek továbbra is élvezhették a dalokat, mondókákat, táncokat és a gyerekekkel otthon maradt szülők is kaptak 45-60 perc kávészünetet hetente 1-2 alkalommal.

Klári, véleményünk szerint a tőle telhető áldozatkészséggel és legnagyobb bizalommal tartotta rendületlenül a műsorait, díjmentesen, hogy ahogy csak tudja segítse a gyermekeket és a szülőket. 

Szeptemberben aztán elindult újra számára az élet, ahol ismét személyesen tudott találkozni a gyermekekkel. Közben nagy öröm is jött ezen felül is az életében, szeptember végén megtudták, hogy férjével gyermeket várnak.

2020. novemberben viszont a Covid 2. hulláma elérte Magyarországot és várandósan nem kockáztatta a saját és várt babája egészségét, meg kellett szűntetnie szolgáltatását. 

Lassan 10 hónapja bevétel híján az is felmerült, hogy teljesen befejezi a tevékenységét, mert nem tudja fenntartani magát, más munkát szeretett volna keresni.

Mi folyamatosan nyomon követjük ügyfeleink munkáját, így tudtuk, hogy ugyan több szolgáltató is van, aki hasonló szolgáltatást nyújt, de olyan rendkívüli odaadással, csodálatos és őszinte szeretetteljes kisugárzással a gyermekek felé nincs más, csak Ő. Éppen ezért javasoltuk neki, hogy mielőtt feladná azt, amit csak nagyon kevesen találnak meg életükben, azt a hivatást, amiben igazán kiemelkedők tudnak lenni, amit mindig élvezettel csinálnak, álljon át Ő is online szolgáltatásra amíg szükséges.

Klára nem igazán gondolt még erre, de mi kis időt kértünk és kész koncepcióval álltunk elé:

Létrehoztunk közösen 3 nagyon jól összerakott szolgáltatási csomagot, amelyet a weboldalán az érdeklődők meg tudnak majd vásárolni és így ismét bevételre tehet Ő is szert és ami a legfontosabb számára is: a gyermekek továbbra is élvezhetik a zene varázsát és Ő is azt csinálhatja amit szeret.

A koncepció megalkotásánál szándékosan olyan csomagokat képzeltünk el, amelyek egymásra épülnek, figyelembe véve azt, hogy a jelenlegi helyzetben mindenkinek más és más lehet az anyagi helyzete. A szolgáltatási csomagok lényegében 30 napos előfizetések a LurkÓperencia tartalmaira. 

Hogyan építettük fel az online jelenlétet a LurkÓperencia számára?

A vásárlók önállóan tudnak regisztrálni, bejelentkezni, adatokat módosítani, megrendelni szolgáltatási csomagokat. A fizetéshez a SimplePay biztonságos bankkártyás fizetési rendszerét választottuk, illetve sikeres vásárlást követően a webáruház azonnal számlát generál a Billingo számlázási rendszerében, amelyet emailben küldd ki a vásárló számára. Így Klárinak tényleg csak azzal kell foglalkoznia ami a munkájához szükséges, minden egyéb terhet mi vettünk le (programoztunk le) a válláról.  

A szolgáltatások, csomagok

  • Havi 1, maximum 2 díjmentes Facebook összes felhasználója számára elérhető élő műsor, így azok is élvezhetik, akik sajnos nem tudnak erre semmilyen pénzt fordítani. Ezen túlmenően akik nem ismerik a LurkÓperencia varázslatos világát, itt megismerhetik és ha látják, hogy gyermekük nagyon érdeklődő, úgy meggyőződésből vásárolhatják meg valamelyik havi előfizetést. 
  • Katica csomag: ez a legolcsóbb, „legalapabb” csomag, amely kedvező árával remélhetőleg nagyon sokan tudnak majd igénybe venni. Heti egyszeri alkalommal egy zárt Facebook csoportban részt vehetnek élő zenei foglalkozásokon. Ha esetleg lemaradnak, akkor is visszanézhetik bármikor, mert a tagság segítségével mindenki visszanézheti az addig összes videót. 
  • Breki csomag: úgy terveztük, hogy ez legyen a legnépszerűbb csomag, mert a Katica csomagon túl, még kreatív videókat és kreatív, a finommotorikát, kreativitást, koncentrációt fejlesztő kézműves tárgyakat, eszközöket gyártanak a gyerekek, a videó segítségével, amit a következő foglalkozáson fel is tudnak használni. A tárgyak elkészítéséhez Klári minden anyagot postán eljuttat a szülők számára, így semmit sem kell vásárolniuk, az alapkellékeken kívül (például: olló, ragasztó, filctoll, festék..), hogy el tudják készíteni. A csomag összeállításában sikeresek voltunk, úgy lett ahogy terveztük, ez lett a legnépszerűbb csomag a megrendelők között. Itt nyilván a kreatív videók gyártása és a kreatív kellékek megvásárlása, postázása miatt ez a csomag egy picit már magasabb díjú.
  • Mackó csomag: Magában foglalja a Katica és Breki csomag tartalmát, illetve heti 1 alkalommal egyéni foglalkozást is tart egy-egy gyermek számára, ahol kiemelt figyelmet fordít a speciális fejlesztésekre. Ez a legdrágább csomag, de ez is tartalmazza a legtöbb olyan szolgáltatást, amivel gyermekünknek igazán jót tehetünk. Itt már részképességfejlesztés, igény szerint ismerkedés pl a gitárral, mint hangszerrel, stb. Mivel ez sokkal több időt igényel, ezért ez a csomag limitált, összesen 12 megrendelő veheti igénybe. 

A szolgáltatás 2 héttel ezelőtt indult és büszként mondhatjuk, ügyfelünk visszajelzése alapján, hogy napról napra egyre többen rendelik meg a szolgáltatást és élvezhetik LurkÓperencia mesés világát.

Klári is nagyon boldog, mert megtaláltuk a módját, hogy munkáját élvezve, kitárhatja a szívét a gyermekek felé, mindezt úgy, hogy ismét keresőképes lett és bizakodóan látja a LurkÓperencia jövőjét, így segítve egyre több és több gyermek fejlődését és ismerkedését a zenével. 

Mi, a Raccoon Lab pedig szívből örülünk, hogy kreatív hozzáállásunk ismét olyan eredményt ért egy ügyfelünk számára, amitől új lendületet kapott szolgáltatása. További sok sikert és mielőbbi személyes találkozókat kívánunk a gyerekekkel Klári. 

Büszkék vagyunk rá, hogy ügyfeleink válallkozásaiban nem csak végrehajtók vagyunk, hanem ötlethozók, kreatív társak, így segítve boldogulásukat és sikereiket. Az Ő sikerük, a mi sikerünk is, hiszen hosszú távú együttműködésben gondolkodunk és ez csak úgy lehetséges, ha tőlünk is minden támogatást megkapnak. 

Raccoon Lab - Minden jog fenntartva 2014 - 2024