LurkÓperencia

A LurkÓperencia gyerekeknek tart zenés táncos fejlesztő foglalkozásokat, így az arculattervezésnél is fontos szerepet kapott a játékosság. A logó megalkotásánál törekedtünk arra, hogy szín és formavilágával megfogja a gyerekeket, azonban arra is, hogy a felnőttekhez is szóljon. Hiszen ők szervezik le a gyerekeknek a programot, így elsősorban őket kell megnyernie. A LurkÓperencia színvilága rendkívül vibráló, élénk színekből tevődik össze, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást. Az arculat fő elemei a váltakozó méretű körök, amik szintén a játékosságot hivatottak szimbolzálni. A LurkÓperencia arculatának megalkotsa számunkra is egy vizuális játszótér volt, amely során szabadjára engedhettük a kreativitásunkat és fantáziánkat. Készítettünk számára a kisarculaton kívül különböző szóróanyagokat, online megjelenést, illetve weboldalt is.

A logótervezésnél a legfőbb szempontjaim közé tartozott, hogy a LurkÓperencia tevékenységi körét valamilyen formában megjelenítsem, ezáltal aki látja a logót egyből tudni fogja, hogy a LurkÓperencia többek között zenével foglalkozik. Mi más mutathatná ki ezt jobban, mint egy hangjegy. Ezt nem szerettem volna direktben alkalmazni, szerettem volna ha szerves része lesz a logónak, mint ahogy a LurkÓperenciának is szerves része a zene. Ezért az „n” karaktert helyettesítettem vele.

 

A további szempontok közé tartozott, hogy mivel gyerekeknek tart zenés táncos foglalkozásokat, játékos legyen a logó, ezért szerettem volna egy alap formát, amely végig kíséri az arculatot, és kellő szabadságot és játékosságot ad neki. Innen jött az ihlet, hogy a kis i betű pontját leválasszam a karakterről, és elkezdjek játszani velük. 

Az arculati színeknél nem szerettem volna lekorlátozódni 1-2 színre, ezért a vidámság és játékosság jegyében kiválasztottam 5 különböző, élénk, de egymást kiegészítő színeket, amelyeket együtt alkalmazva egy olyan kombináció jött létre, amely mosolyt csal az ember arcára.

 

Az arculati betűtípusok kiválasztásánál a fő font a Baloo lett, ami kerekded formáival szintén reflektál a vidáságra. Ehhez választottam egy kicsit szögltesebb betűtípust, ami tökéeltesen kiegészíti a Baloo játéosságát, és alkalmazható kenyérszövegnek.

Az arculat további elemeinél szintén a játékosság és vidámság volt a fő szempont, ezért például a weboldal aloldalainál, sincs két egyforma. Miden arculati elemnél igyekeztem kihasználni a körök adta játékosság lehetőségeit. 

 

 

Minden jog fenntartva 2014 - 2021