LurkÓperencia

A LurkÓperencia gyerekeknek tart zenés-táncos fejlesztő foglalkozásokat, így az arculattervezésnél is fontos szerepet kapott a játékosság. A logó megalkotásánál törekedtünk arra, hogy szín és formavilágával megfogja a gyerekeket, azonban arra is, hogy a felnőttekhez is szóljon. Az arculattervezés számunkra egy vizuális játszótér volt, amely során szabadjára engedhettük a kreativitásunkat és fantáziánkat. Készítettünk számára a kisarculaton kívül különböző szóróanyagokat, online megjelenést, illetve weboldalt is.
A weboldal az információk megjelenítésén kívül előfizetőket is kezel: a felhasználók könnyedén regisztrálhatnak, bejelentkezhetnek, előfizetői csomagokat vásárolhatnak, melyet a SimplePay segítségével fizethetnek biztonságosan bankkártyával. A sikeres fizetést követően a weboldal automatikusan számlát generál a Billingo rendszerén keresztül, így a weboldal tulajdonosának semmijen teendője nincs az előfizetések kezelését illetően. ;) 

2019-2021 | Orbán-Bor Klára
Nézd meg élőben: https://lurkoperencia.hu

LurkÓperencia - grafikus logó tervezés

A logótervezésnél a legfőbb szempontok közé tartozott, hogy a LurkÓperencia tevékenységi körét valamilyen formában megjelenítsük, ezáltal aki látja a logót egyből tudni fogja, hogy a LurkÓperencia többek között zenével foglalkozik. Nem szerettünk volna külön emblémaként alkalmazni, a célunk az volt, hogy a tevékenységi körre utaló hangjegy szerves része legyen a logónak, mint ahogy a LurkÓperenciának is szerves része a zene. A további szempontok közé tartozott, hogy mivel gyerekeknek tart foglalkozásokat, a logónak játékosnak kell lennie.

Az arculati betűtípusok kiválasztásánál a fő font a Baloo lett, ami kerekded formáival reflektál Klári barátságosságára. Ehhez választottunk egy kicsit szögltesebb betűtípust, ami kiegészíti a Baloo játéosságát, és alkalmazható kenyérszövegnek.

Az arculati színeknél nem szerettem volna lekorlátozódni 1-2 színre, ezért a vidámság és játékosság jegyében kiválasztottam 5 különböző, élénk, de egymást kiegészítő színeket, amelyeket együtt alkalmazva egy olyan kombináció jött létre, amely mosolyt csal az ember arcára.

Az arculat további elemeinél szintén a játékosság és vidámság volt a fő szempont, ezért például a weboldal aloldalainál, sincs két egyforma, sőt a weboldal színvilága és illusztrációinak egy része évszakonként és a különböző eseményenként megváltozik.

LurkÓperencia reszponzív weboldal készítés

LurkÓperencia mobilbarát weboldal készítés

logó és arculattervezés  

Raccoon Lab - Minden jog fenntartva 2014 - 2024